Kingsday 2025 Woooh en einde Limes
29 april 2025 - Katwijk aan Zee, Nederland
26 april
Koningsdag* en de laatste wandeldag van het Limespad. Route is vandaag 50% leuk en 50% klote. Maar met gezelschap is dat te overleven.
Wandelen begon goed met een stuk door een park, Romeinse tuin en langs reproductie van een Romeins fort. Snel liepen we al het centrum van Leiden binnen. Het feest was al in volle gang. We hebben natuurlijk even een rondje over de vrijmarkt gemaakt. Daar werd fanatiek gehandeld.
Langs een molen en de universiteit kwamen al snel buiten het centrum. Leiden is een mooie stad die ik nog weleens wil bezoeken.
Nu kwam zoals gewoonlijk weer kilometers aan nieuwbouw wijken Pffff. Uiteindelijk kwamen we bij de kust aan. Via de duinen kwamen in Katwijk aan Zee aan. Eerlijk gezegd veel beter als Cadzand. Hier heb je niet dat decadent gedoe en hoogbouw wat je nu steeds vaker bij ons aan de kust zie. Volgens een inheemse nog echt een dorp.
In Katwijk waren ze echt keihard aan het feesten. Live muziek, vrijmarkt en een propvol plein. Maar we waren moe en besloten eerst de tent op te zetten en in de vanavond terug te gaan.
Eindpunt behaald. Heb niet heel de route gelopen maar toch zeker driekwart. Heb genoten en ik heb eens echt Nederland gezien en hoe het landschap in zo'n klein land toch veel kan verschillen.
In de avond hebben Robert en ik Vlaamse friet gegeten of wat ze in Zuid Holland denken wat Vlaamse friet is. Klopt natuurlijk niks van maar Robert en ik hielden het gezellig en zijn de confrontatie niet aangegaan met de eigenaar. Vers en lekker was het wel. Zo vers dat er zelfs klei mee was gefrituurd.
GOED tijd om te feesten. We gingen terug naar de markt en tot onze schok was het volledig uitgestorven om 19:30. Niemand ze waren de vlaggetjes al aan het opruimen. Dan maar terug naar de camping.
Heel de haven lag wel vol met historische schepen de meeste meer dan 100 jaar oud. Daar een rondje langs gedaan voordat we terug naar de camping gingen.
Op de terugweg kwamen we genoeg mensen tegen die rond 20:00 volledig van de kaart waren. Blijkt maar weer dat ze boven de rivieren niet weten hoe ze moeten feesten.